Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Το ΔΣ της Οργάνωσης Μαθητών και Αποφοίτων του ΚΕΑΑ καλεί την Κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να τερματιστεί το φαινόμενο της επαναφοράς αντιλήψεων που μειώνουν την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης Μαθητών και Αποφοίτων του ΚΕΑΑ, το ΔΣ της Οργάνωσης συζήτησε τη συμπεριφορά λειτουργών του Υπ. Οικονομικών έναντι των ατόμων με αναπηρία, όπως αυτή προκύπτει από την εξέταση αιτήσεων δικαιούχων για αντικατάσταση του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με το Σχέδιο Παροχής Οικονομικής Βοήθειας σε Άτομα με Αναπηρία για απόκτηση αυτοκινήτου, και κατέληξε πως "οι λειτουργοί της Επιτροπής Χορηγιών αντί να εφαρμόζουν τις πρόνοιες του Σχεδίου ως όφειλαν, εφαρμόζουν τη δική τους διαφορετική άποψη η οποία στηρίζεται σε νοοτροπίες και προκαταλήψεις του παρελθόντος σύμφωνα με τις οποίες οι ανάπηροι θεωρούνταν ανίκανοι άρα και επικίνδυνοι να οδηγούν".

Οι λειτουργοί του ΥΠΟΙΚ, όπως αναφέρεται, επανέφεραν φράσεις όπως «επιδείνωση της υγείας τους» που παραπέμπει σε ασθένεια ενώ το άτομο με αναπηρία δεν είναι ασθενής – είναι τόσο υγιής όσο και το άτομο χωρίς αναπηρία.

Προστίθεται ότι "οι ενέργειες των λειτουργών του Υπ. Οικονομικών βρίσκονται σε αντίθεση με τον 'Ο Περί Ατόμων με Αναπηρίες (τροποποιητικός) Νόμος του 2000′ και τον 'Περί της Διαδικασίας Διαβούλευσης Κρατικών και άλλων Υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν Άτομα με Αναπηρία Νόμος του 2006′".

"Αυτή η συμπεριφορά, που υποβάλλει σε ταλαιπωρία και μειώνει την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία, δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται επικροτήθηκε και από το Διευθυντή του Υπουργείου", αναφέρει η Οργάνωση και καταλήγει: "Από τη σημερινή κυβέρνηση περιμένουμε να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να τερματιστεί αυτή η κατάσταση"

http://www.sigmalive.com
22-10-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου