Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Γραφεία ή τμήματα που βρίσκονται μόνο στα χαρτιά και στα οργανογράμματα των δήμων.
Γραφεία-φαντάσματα, στα οποία δεν απασχολούνται δημοτικοί υπάλληλοι και κατ' επέκταση γραφεία τα οποία δεν λειτουργούν, αφήνοντας κενό γράμμα τις αρμοδιότητες που τους έχουν κατανεμηθεί.
Ένα τέτοιο παράδειγμα ανενεργού γραφείου είναι και το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας -ΑμΕΑ- Μεταναστών το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου.

Το άδειο γραφείο
Στο συγκεκριμένο γραφείο απασχολούνται μηδέν υπάλληλοι. Στο ΦΕΚ 1195 τεύχος Β, στις 18 Ιουνίου του 20009, ωστόσο, πληροφορούμαστε το μακροσκελές αντικείμενό του. Στις αρμοδιότητές του, λοιπόν, υπάγονται η μελέτη, η έρευνα και η επεξεργασία στοιχείων που αφορούν σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, οι κοινωνικές έρευνες για την καταγραφή των πληθυσμιακών ομάδων του δήμου που κινδυνεύουν με περιθωριοποίηση και γκετοποίηση, η δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου Στήριξης Οικογενειών που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς κ.λπ.
Η στελέχωση
Τα υπόλοιπα 7 γραφεία και τμήματα της Διεύθυνσης Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών δεν είναι ορφανά αλλά στελεχώνονται από τουλάχιστον ένα δημοτικό υπάλληλο. Συγκεκριμένα στο τμήμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων απασχολούνται 6 άτομα, στο τμήμα Συμβουλευτικής Αγωγής και Δράσεων Νεολαίας, στο οποίο λειτουργεί και το ΚΕΣΑΝ, 4 άτομα, στο τμήμα της Βικελαίας Βιβλιοθήκης και σε επίπεδο γραμματειακής υποστήριξης 14 άτομα, στο τμήμα Δημοτικής Πινακοθήκης και Μουσείου Εθνικής Αντίστασης 1 άτομο και στο τμήμα μουσικής παιδείας και εκδηλώσεων, όπου ανήκει και η Φιλαρμονική του δήμου, 1 άτομο. Στο γραφείο δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων, δηλαδή στα τέσσερα Διαμερισματικά Συμβούλια και στα πέντε τοπικά διαμερίσματα Δαφνές, Βούτες, Σκαλάνι, Βασιλειές και Σταυράκια απασχολούνται συνολικά 9 υπάλληλοι, ενώ κάποιοι από αυτούς απασχολούνται και στο γραφείο δημοτικών ιατρείων, και συγκεκριμένα σε αυτό που λειτουργεί στο κτίριο της Ένωσης Ηρακλείου στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Έρχονται προσλήψεις
Αναζητώντας την τύχη του γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας, ΑμΕΑ και Μεταναστών η «Τ» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Μανόλη Αλεξάκη στον οποίο έχει «χρεωθεί» η λειτουργία του εν λόγω γραφείου. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ζήτημα χρόνου η στελέχωσή του με προσωπικό και μάλιστα μόνιμο. Όπως εξηγεί πριν από δύο χρόνια είχε βγει στον αέρα η προκήρυξη για την κάλυψη μόνιμων θέσεων εργασίας στο συγκεκριμένο γραφείο αλλά και στο γραφείο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας. Μετά τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και την έκδοση των αποτελεσμάτων με τους επιτυχόντες ο δήμος τώρα είναι σε θέση να προχωρήσει στην πρόσληψη συνολικά 8 ατόμων, με ειδικότητες διοικητικής διαχείρισης, κοινωνιολογίας και ψυχολογίας.


http://www.2810.gr
21-10-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου