Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ξύλο στα παιδιά ή όχι ξύλο; Ήταν το ερώτημα που υπέβαλε η αυστραλιανή εφημερίδα "Herald Sun" στους αναγνώστες της και η συντριπτική πλειοψηφία - άκουσον, άκουσον - χωρίς ίχνος δισταγμού, απήντησε μ' ένα ηχηρό (92%) «ΝΑΙ».

Το θέμα ήλθε πάλι στην επιφάνεια, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι του δημοτικού στο Yea, είπε στη δασκάλα του ότι η μητέρα του χρησιμοποιεί την ξύλινη κουτάλα για να τη βάλει σε πειθαρχία και η δασκάλα δεν έχασε καιρό και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η αστυνομία απείλησε να της ασκήσει δίωξη για χρήση βίας σε βάρος ανηλίκου. Η μητέρα της 9χρονης είπε ότι δεν θα το επαναλάβει, τόνισε, όμως, ότι μια ξυλιά με το χέρι κάπου-κάπου στα μαλακά είναι μέσα στο πρόγραμμα νουθεσίας.

Οχτώ χιλιάδες απάντησαν στο ερώτημα της "Herald Sun", πολλοί δε ήταν εκείνοι οι οποίοι υποστήριξαν ότι αν καταργηθεί το ξύλο, θα έχουμε μια γενιά η οποία δεν θα σέβεται κανέναν. Φυσικά, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην επιβολή πειθαρχίας και στην κακοποίηση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί.

Εναλλακτικές λύσεις, υποστηρίζουν οι παιδοψυχολόγοι, είναι προτιμότερες από το ξύλο, έστω και το ελαφρό. Ποιες είναι αυτές; Τιμωρία στη γωνία για μερικά λεπτά, απαγόρευση ενός αγαπημένου γλυκού, προγράμματος στην τηλεόραση ή εξόδου. 

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη)

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου