Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Στα 13.500 ευρώ φαίνεται να «κλειδώνει» τελικά το πλαφόν για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης που θα δοθεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε δύο δόσεις, με την πρώτη, να καταβάλλεται πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Το όριο αυτό θα αυξάνεται:

- Κατά 3.000 ευρώ σε περιπτώσεις που ο αρχηγός ή μέλος της οικογένειας είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

- Κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί ή εξαρτώμενο μέλος.

Δηλαδή, μια οικογένεια με δύο παιδιά θα δικαιούται το επίδομα εφόσον το εισόδημά της δεν ξεπερνά τα 13.500 ευρώ.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 500 έως 1.300 ευρώ. Τα 500 ευρώ προορίζονται για νοικοκυριά ενός ατόμου, ενώ για νοικοκυριά δυο ενηλίκων αυτό το επίδομα υπολογίζεται στα 700 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί στα 850 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά στα 1.000 ευρώ, για ζευγάρι με τρία παιδιά στα 1.150 ευρώ και για ζευγάρι με 4 παιδιά στα 1.300 ευρώ.

Του Στέλιου Κράλογλου
http://www.capital.gr
23-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ola kala me to epidoma koinwnikhs allhleggyhs gia tiw efpatheis omades alla diafwnw me thn lhpsh tou apo tis oikogeneies me tessera paidia diaoti aftoi einai polyteknoi kai oi polyteknoi ws gnwston pairnoun polytekniko epidoma se mhniaia bash. Ant' aftou tha mboroue na dothei to epidoma stous agrotes pou mallon apo oti fainetai tha apokleistoun gia mia akoma fora opws eixe symbei aki epi neas dhmokratias

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον ως κριτήριο είναι το εισόδημα του 2008, τότε για την τετραπληγική αδελφή μου που απεβίωσε φέτος και για την οποία είχα δικαστική συμπαράσταση, μπορώ να εισπράξω το αντίστοιχο ποσό ;

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου