Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Νέες τεχνικές επεμβάσεων υπόσχονται αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας σε νέα άτομα, με λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ελάχιστη βλάβη λόγω της μη αποκόλλησης μυϊκών μαζών, γρήγορη αποκατάσταση και μικρότερο χρόνο παραμονής των ασθενών στο νοσοκομείο. Χάρη σε μια νέα τεχνική ολικής αρθροπλαστικής επιφανείας του ισχίου η προσπέλαση γίνεται στην πρόσθια επιφάνεια του ισχίου με μια μικρή τομή δέρματος 7 περίπου εκατοστών χωρίς αποκολλήσεις μυών. Εκτός από τη γρήγορη και θεαματική αποκατάσταση των ασθενών η μέθοδος έχει ελάχιστη απώλεια αίματος και μικρότερο κόστος σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται σε εισηγήσεις, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 65ου Πανελληνίου Ορθοπαιδικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Η οστεοαρθρίτιδα, ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας στην τρίτη ηλικία, είναι μια εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων που αφορά κυρίως στις αρθρώσεις που δέχονται φορτία (ισχίο, γόνατο και σπονδυλική στήλη) και χαρακτηρίζεται από πόνο και ελάττωση της κινητικότητας της άρθρωσης, με αποτέλεσμα σε προχωρημένα στάδια να επέρχεται η καθήλωση του ασθενούς στο κρεβάτι.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα ενώ κάθε χρόνο γίνονται τουλάχιστον 20.000 αντικαταστάσεις αρθρώσεων (αρθροπλαστικές), που το κόστος της κάθε μιας εκτιμάται περί τις 10.000 ευρώ. Ιδιαίτερα για την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα μέλος της που πάσχει από την ασθένεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου