Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ατόμων με αναπηρίες που θα ξεκινήσει σε μία εβδομάδα στο Ρέϊκιαβικ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο αθλητής του Αρίωνα Χανίων Αντώνης Τσαπατάκης την ίδια στιγμή που κρίθηκε ακατάλληλος να συνεχίσει στην Σχολή Αστυνομίας του Ρεθύμνου λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος που τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι!

Κατά τα άλλα όταν οι αθλητές αυτοί φέρνουν μετάλλια από Παραολυμπιακούς Αγώνες και διεθνείς διοργανώσεις οι παράγοντες της χώρας μας τους αγκαλιάζουν και υπόσχονται ότι η Πολιτεία θα στέκεται δίπλα τους αρωγός στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και ότι τους προσφέρονται ίσες ευκαιρίες.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στους Πανευρωπαϊκούς που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας 15-24 Οκτωβρίου ο Α. Τσαπατάκης, ο οποίος εισήχθη στη Σχολή το 2005 και ένα χρόνο μετά έμεινε παράλυτος ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες στο κολυμβητήριο Χανίων μαζί με τον προπονητή του Κώστα Νικολαντωνάκη.

Όπως είπε παρότι ασχολείται μονάχα 8 μήνες με την κολύμβηση και την ξεκίνησε ως φυσιοθεραπεία λόγω του σοβαρού τροχαίου ατυχήματος , κατάφερε τον περασμένο Ιούλιο να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ατόμων με αναπηρίες στην Αθήνα στα 50μ ελεύθερο και στα 100μ. πρόσθιο. Μάλιστα καθώς στο τελευταίο αγώνισμα πέτυχε και πανελλήνιο ρεκόρ έπιασε το όριο και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έτσι θα εκροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με κορυφαίους κολυμβητές με σημαντικές διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπως ο Γιώργος Καπελάκης από το Ηράκλειο που είχε κατακτήσει 4 μετάλλια πέρυσι στο Πεκίνο.

Όσο για τους στόχους του Τσαπατάκη μπορεί η είσοδος του στους 6-7 πρώτους να ικανοποιεί τον προπονητή του όμως ο ίδιος θέλει να πιστεύει ότι μπορεί να ανέβει στο βάθρο και γιατί όχι στο πιο ψηλό σκαλί στα 100 πρόσθιο παρότι απέναντί του θα βρει αρκετά πιο έμπειρους αθλητές από όλη την Ευρώπη.

Άλλωστε υπήρξε σε μικρότερες ηλικίες πολίστας στον ΝΟ Χανίων και κολυμβητής στον Ελ. Βενιζέλο. Για τον λόγο αυτό αντί για διακοπές βρέθηκε ατελείωτες ώρες το καλοκαίρι μέσα στις πισίνες διανύοντας αμέτρητα χιλιόμετρα.

Δίπλα του πολύ μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση του προσφέρουν οι φίλοι και αρκετοί ακόμα από τον υγρό στίβο στο κολυμβητήριο που τον στηρίζουν όπως οι Νικολαντωνάκης, Ξεκουκουλωτάκης, Σκαράκης και Κυμινουλάκης.

Αντίθετα μεγάλη πικρία νιώθει για την αντιμετώπιση της Πολιτείας και ειδικά της Ελληνικής Αστυνομίας. "Όταν είχα το σοβαρό τροχαίο ήμουν στην Σχολή της Αστυνομίας στο Ρέθυμνο και από τότε πήρα αναρρωτικές άδειες αλλά παράλληλα κρίθηκα ακατάλληλος και έχει κινηθεί η διαδικασία για να με διώξουν. Και όμως πιστεύω ότι θα μπορούσε να συνεχίσω να προσφέρω ως πολιτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ. κάτι που γίνεται σε άλλα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη όπου εκεί στέκονται πραγματικά δίπλα σε άτομα με αναπηρίες…" τονίζει.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Κώστας Νικολαντωνάκης αναφέρεται στο νεοσύστατο σωματείο του Αρίωνα Χανίων που ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο για να καλύψει ένα κενό στον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρίες αφού για τα ΑμΕΑ υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια το Τμήμα Ειδικής Άθλησης του ΝΟΧ. Αυτή τη στιγμή διαθέτει κολυμβητικό τμήμα και τμήμα για μπότσια και μιλώντας για τον Τσαπατάκη δηλώνει ικανοποιημένος από μία θέση στην πρώτη 8άδα στο Ρέϊκιαβικ. Βλέποντας όμως πόση προσπάθεια καταβάλει και τις επιτυχίες του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Αθήνας με εμπειρία μόλις 8 μηνών στους αγώνες θεωρώ ότι διαθέτει τεράστιες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις και μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα και να συνεχίσει τις μεγάλες διακρίσεις εκπροσωπώντας την Ελλάδα γιατί όχι και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012".

Να σημειωθεί ότι ο Α. Τσαπατάκης ζει με μια αναπηρική σύνταξη.


Http://www.goodnet.gr/
08/10/09

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου