Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009
image.png

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Παναγιώτης Σταματόπουλος απηύθυναν το  ύστατο χαίρε στον παραολυμπιονίκη, Γιάννη Βλάχο, έναν αθλητή που «τίμησε με την παρουσία του και την προσφορά του το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα αποτελώντας των πρωτεργάτη της προσαρμοσμένης χιονοδρομίας στην Ελλάδα».


Ο 44χρονος, επιστρέφοντας το Σάββατο από την Άμφισσα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο Γιάννης Βλάχος γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1965 στη Λαμία και ήταν ένας από τους αθλητές που ξεκίνησε το αλπικό σκι για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα. Είχε διακριθεί σε αγώνα γιγαντιαίου σλάλομ στη Νορβηγία όπου κατέλαβε τη 6η θέση. Μέχρι και σήμερα παραμένει ο μοναδικός αθλητής που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας συμμετάσχει στους Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002 και του Τορίνο το 2006.


Πηγή: http://www.news247.gr/a/4!105449

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου