Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο Χένρι, ένας μικρόσωμος σκύλος ράτσας dachshund, περπατάει ξανά χάρη στην πρωτοποριακή θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, με μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από τη μύτη του στη σπονδυλική του στήλη.

Ο ηλικίας έξι ετών σκύλος, που έμεινε παράλυτος από τα πίσω πόδια πριν από ένα χρόνο λόγω σοβαρής βλάβης στη σπονδυλική στήλη, ανταποκρίθηκε καλά στην επέμβαση, που είχε προηγουμένως δοκιμασθεί με επιτυχία σε ποντίκια, και ένα μήνα μετά τη θεραπεία του είναι σε θέση να κάνει τα πρώτα του βήματα.

«Αν και οι περισσότεροι σκύλοι με τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης μπορούν να αντιμετωπισθούν με τον κλασικό τρόπο και να έχουν καλή ανάρρωση, σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις είναι απαραίτητη η χρήση αυτής της θεραπείας», δήλωσαν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την επέμβαση στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Τα κύτταρα συλλέχθηκαν από το πίσω μέρος της μύτης του Χένρι, καθώς στο σημείο αυτό υπάρχουν ειδικά κύτταρα τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη νέων νευρικών ινών. Στη συνέχεια, τέσσερις εβδομάδες μετά έγινε έγχυση των κυττάρων στην κατεστραμμένη περιοχή της σπονδυλικής στήλης, όπου τα κύτταρα συνέβαλαν στην ανάπτυξη νέων ινών.

«Οι δυνατότητες της θεραπείας είναι τεράστιες», δήλωσαν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι εφόσον τα αποτελέσματα συνεχίσουν να είναι θετικά σε λίγα χρόνια η θεραπεία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και σε ανθρώπους με τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης.

Πηγή: Telegraph
http://www.healthview.gr
9-10-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου