Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

breast_cancer

Παράθυρο στην γνώση ανοίγει η Ελληνική Σχολή Μαστολογίας. Πρόκειται για την πρώτη στο είδος της Σχολή, που ιδρύθηκε από την  Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας  και  απευθύνεται σε όλους  στους νέους γιατρούς, οι οποίοι  να ασχοληθούν με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Επίσης, η Ελληνική Σχολή  Μαστολογίας αποτελεί προσφορά σε όλες τις γυναίκες καθώς συμβάλλει στην παροχή φροντίδας καλύτερου επιπέδου στις ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

«Η ίδρυση της  Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας ήταν αναγκαία  προκειμένου να εξοπλιστούν με περισσότερες γνώσεις οι νέοι γιατροί αφού η συχνότητα του καρκίνου του μαστού  συνεχώς αυξάνει» δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα.

Τα πρώτα «μαθήματα» της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας παρακολούθησαν 45 εκπαιδευόμενοι γιατροί το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Αίγλη του Ζαππείου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η ψηφιακή μαστογραφία, το καινούργιο «όπλο»  για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Στο πλαίσιο του μαθήματος της  Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας  αναλύθηκαν οι διαφορές της ψηφιακής μαστογραφίας με την κλασσική μαστογραφία, και  πότε πρέπει να γίνεται και σε ποιες  γυναίκες, ενώ συζητήθηκε και το  φλέγον θέμα  της κάλυψη του κόστους της ψηφιακής μαστογραφίας από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα μαθήματα της Ελληνικής Σχολής Μαστογραφίας θα ολοκληρωθούν τον  προσεχή Ιούνιο και θα ακολουθήσει εξάμηνη πρακτική εξάσκηση μέχρι τον Απρίλιο του 2011 σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.  Μετά την σχετική εξεταστική δοκιμασία θα απονεμηθεί  στους γιατρούς που παρακολούθησαν τα μαθήματα της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας πιστοποιητικό σπουδών από τη Διεθνή Εταιρεία  Μαστολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466210 5026051

E-MAIL: ngara@otenet.gr     FAX:  210 5058795  www.cosmosep.gr

Πηγή: http://www.healthview.gr/?q=επιστημονικά-νέα/ελλάδα/σε-λειτουργία-η-πρώτη-ελληνική-σχολή-μαστολογίας

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου