Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Τραυματίστηκε στο μάγουλο όταν χτυπήθηκε από γυαλόχαρτο που εκτοξεύτηκε από περιστρεφόμενο τροχό και βρέθηκε καθηλωμένη στο αναπηρικό καροτσάκι.

Ο λόγος για ένα κοριτσάκι, το οποίο «καταδικάστηκε» πριν καν συμπληρώσει το δεύτερο έτος της ζωής της.
Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ρουτίνας στο Νοσοκομείο Βόλου, χορηγήθηκε στο παιδί ολική αναισθησία. Ωστόσο, κατά τη διασωλήνωση της μικρής υπήρξε αναγωγή τροφής και προκλήθηκαν έμετοι, που επέφεραν εισρόφηση, παύση της διαδικασίας αναπνοής της και βραδυκαρδία.

Η μικρή διακομίστηκε εσπευσμένα και νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όμως, η εισρόφηση της επέφερε τελικά υποξική εγκεφαλοπάθεια, σπαστική τετραπληγία και δύσπνοια.

Τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, οι μνήμες ζωντάνεψαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο επιμελητής της ΩΡΛ κλινικής και επιμελητής της κλινικής αναισθησιολογίας του Αχιλλοπούλειου, οι οποίοι αντιμετώπισαν το περιστατικό, κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Ο πραγματογνώμονας που κατέθεσε στο δικαστήριο υποστήριξε ότι η χορήγηση γενικής αναισθησίας ήταν επιβεβλημένη και οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνηγορούν στην καταδίκη τους.

Zougla.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου