Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Kοντά 40 χρόνια δράσης συμπληρώνει η Αυστραλοελληνική Κοινωνική Πρόνοια Μελβούρνης, ένας φιλανθρωπικός φορέας, που παρέχει υπηρεσίες στους ηλικιωμένους και στα άτομα με αναπηρίες, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες για τα παιδιά και κοινωνική επιμόρφωση.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Αυστραλοελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας (AGWS), στην οποία έγινε αναφορά στα έργα των τελευταίων 12 μηνών, εστιάζοντας στην παροχή πολιτιστικών και κατάλληλα γλωσσικών υπηρεσιών προς την Αυστραλοελληνική κοινότητα.

H Πρόνοια απασχολεί προσωπικό δεκάδων ατόμων και συνεργάζονται μαζί της πολλές δεκάδες ομογενών εθελοντών.

Ο θεμελιώδης στόχος παραμένει να εξασφαλίσει ότι όλα τα υπάρχοντα προγράμματα και οι υπηρεσίες της είναι σχετικές και εξυπηρετούν τις ανάγκες της ομογένειας, κυρίως δε το μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων που συνεχώς αυξάνεται. Έτσι, έκανε νέο στρατηγικό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει πολλές από τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά της, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της κ. Νικόλαος Κατρής. Στοχεύει δε, σε επέκταση των υπηρεσιών της σε περιοχές όπου έχουν ανάγκη από τις υπερησίες της, και οι χρηματοδοτήσεις είναι οριακές ή προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες.

Η Γενική Διευθύντρια κα Μεσσημέρη επιβεβαίωσε ότι η Αυστραλοελληνική Κοινωνική Πρόνοια σε ένα συνεχές ανταγωνιστικό περιβάλλον, κατάφερε να προσφέρει ποιοτικές και κατάλληλα γλωσσικές υπηρεσίες, που είναι ουσιώδεις και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες της ομογένειας.


http://www.nooz.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου