Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009
Mariliza-Xenogiannakopoulou-Pink

Την προκήρυξη 6.100 θέσεων στο ΕΣΥ προανήγγειλε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως δεσμεύθηκε η υπουργός, 3.100 θέσεις θα προκηρυχθούν μέσα στην τρέχουσα χρονιά και άλλες 3000 εντός του 2010. Επιπλέον, ανέφερε στους εργαζόμενους ότι, παρά την οικονομική κρίση και την αρνητική δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, κάθε χρόνο θα καταγράφεται έστω και οριακή αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Πρόνοια. Φέτος οι σχετικές δαπάνες κυμάνθηκαν στο 2,35% του ΑΕΠ.

«Η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για να μπορέσουμε να δώσουμε μία νέα πνοή στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Και σε αυτή την κατεύθυνση είναι σαφές ότι ξεκινάμε με τις σοβαρές προσλήψεις που έχουμε ήδη εξαγγείλει», δήλωσε μεταξύ άλλων κ.Ξενογιαννακοπούλου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησαν την ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΥ, την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας και την ορθολογική κατανομή των πόρων. Επιπλέον, ζήτησαν να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος που θα οδηγήσει στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πηγή: http://www.healthview.gr/?q=επικαιρότητα/υπουργείο/μξενογιαννακοπούλου-6100-προσλήψεις-μέχρι-το-2010

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κα Ξενογιαννοκοπουλου
,Ασχετα με το χαλι της οικονομιας, τωρα ,γρηγορα νοσηλευτες στα Νοσο/μεια.
Επειγον,να λειτουργουν ολες οι μοναδες εντατικης και να ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, τελος στα Νοσ/κα μικροβια[ασηψια,αντισηψια,λεει κατι στους ργαζομενους??? ευχαριστω,πιεστε οσι γινεται ολα τα μπλογκς το θεμα ειναι επειγον.

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου