Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Η συνειδητή προσπάθεια να πνιγεί κάθε φωνή που αντιστέκεται και προβάλλει την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων των νεφροπαθών χαρακτήρισε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε η νοθεία που είχε καταγγελθεί και το προηγούμενο διάστημα, αφού η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας (συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες ότι άνθρωποι που δεν ψήφισαν ποτέ εμφανίζονται ως ψηφίσαντες, νομιμοποίησε νόθους αντιπροσώπους. Στο ίδιο πνεύμα, οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΑμΕΑ (ΕΣΚ ΑμΕΑ) αν και πήραν περισσότερο απ' το 25% των ψήφων των συνέδρων δεν εξέλεξαν αντιπρόσωπο στο ΔΣ! Αφού το αντιδραστικό καταστατικό που έχει επιβάλλει η πλειοψηφία προβλέπει στις εκλογές την εφαρμογή του απόλυτου πλειοψηφικού συστήματος με ποσοστώσεις.

Τα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ κάλεσαν τους νεφροπαθείς να αντιπαλέψουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των αναγκών τους, την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που στέλνει τους νεφροπαθείς πελάτες στις ιδιωτικές κλινικές με λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων και την ίδια ώρα κρατάει Μονάδες κλειστές στα δημόσια νοσοκομεία ή με ελάχιστο προσωπικό και παλιά μηχανήματα. Να παλέψουν για τον εκδημοκρατισμό της Ομοσπονδίας, με απλή αναλογική και γνήσιες εκλογές που να συμμετέχουν αυτοπροσώπως οι ίδιοι οι νεφροπαθείς. Να συσπειρωθούν γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το ΠΑΜΕ, και να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, ανάπτυξη σε πανελλαδικό επίπεδο υψηλής ποιότητας δημόσιων μονάδων τεχνητού νεφρού, να σταματήσουν οι νεφροπαθείς να πληρώνουν για φάρμακα θεραπείες και εξετάσεις κ.ά.

http://www1.rizospastis.gr/
3-11-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου