Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ο Δημήτρης Μάτσας αγνοείτο από την Κυριακή στην Ερυθρά Θάλασσα
Εντοπίστηκε φορώντας όλο τον εξοπλισμό του, μέσα στο ναυάγιο του ιταλικού πλοίου UMBRIA
Η ΣΟΡΟΣ
Του άτυχου δύτη θα ανασυρθεί σήμερα από το ναυάγιο αφού χθες προέκυψαν τεχνικές δυσκολίες

Νεκρός βρέθηκε τελικά γύρω στις 3.00 χθες το απόγευμα, ο Κύπριος δύτης Δημήτρης Μάτσας, 39 χρονών από τη Λευκωσία, που αγνοείτο από το απόγευμα της Κυριακής στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ο άτυχος Μάτσας εντοπίστηκε νεκρός, φορώντας όλο τον εξοπλισμό του, μέσα στο ναυάγιο του ιταλικού πλοίου UMBRIA από δύτες που συμμετείχαν στις προσπάθειες για εντοπισμό του.
Η σορός του άτυχου δύτη θα ανασυρθεί από το ναυάγιο σήμερα αφού χθες προέκυψαν τεχνικές δυσκολίες, οι οποίες, σε συνάρτηση με τη μειωμένη ορατότητα που υπήρχε στο χώρο όπου εντοπίστηκε, δεν ευνοούσαν την ανάσυρσή του.
Σήμερα, από την εξέταση που θα διενεργηθεί στη σορό του αναμένεται να διαφανεί κατά πόσον ο άτυχος δύτης έχασε τη ζωή του όταν τελείωσαν τα αποθέματα οξυγόνου στις μπουκάλες του, ή αν έχασε τις αισθήσεις του από κάποιο κτύπημα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο θάνατο.

Ο Δημήτρης, ο οποίος αν και ήταν παραπληγικός, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο έχασε τον πατέρα του, ασχολείτο με τις καταδύσεις τα τελευταία 15 χρόνια, συμμετείχε σε καταδυτική εκδρομή από το Masalam της Αίγυπτου στο Port Sudan στο Σουδάν.
Την Κυριακή το μεσημέρι ο άτυχος Δημήτρης μαζί με έξι άλλους δύτες πήγαν για κατάδυση στο ιταλικό πλοίο UMBRIA ανοικτά του Port Sudan. Όταν οι υπόλοιποι ανέβηκαν στην επιφάνεια και αντιλήφθηκαν ότι ο Δημήτρης δεν ήταν μαζί τους, καταδύθηκαν ξανά δυο φορές στο ναυάγιο αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Στη συνέχεια ειδοποίησαν τις Αρχές, οι οποίες με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησαν τις προσπάθειες εντοπισμού του, με τη συμμετοχή δυτών, σκαφών, αλλά και ενός μικρού αεροπλάνου. Τις έρευνες επέβλεπε προσωπικά ο τοπικός διοικητής. Στην περιοχή βρισκόταν και ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στο Σουδάν.
Η Κύπρος δεν διατηρεί διπλωματική αποστολή στο Σουδάν, στο οποίο η μόνη χώρα που διατηρεί πρεσβεία είναι η Αίγυπτος. Η βοήθεια που προσέφεραν οι αιγυπτιακές Αρχές στην όλη προσπάθεια εντοπισμού του Δημήτρη ήταν πολύ μεγάλη.
Η οικογένεια του άτυχου δύτη πληροφορήθηκε τα κακά μαντάτα από τους ανθρώπους που τον έψαχναν. Την τραγική είδηση ανέλαβε να μεταφέρει στη χαροκαμένη μάνα ο γαμπρός της.
Ο Δημήτρης ήταν προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και εργαζόταν στην Ελληνική Τράπεζα.

05/11/2009 | ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΧΑΪΛΗ
http://www.sigmalive.com

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου