Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των γαλλικών υγειονομικών αρχών για το εάν η εμφάνιση του παραλυτικού συνδρόμου Guillain-Barre που διαγνώσθηκε σε μια νέα γυναίκα από τη Γαλλία οφείλεται στο εμβόλιο για τον Η1Ν1, αφού είχε εμβολιαστεί έξι ημέρες πριν. Όπως αναφέρει η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Roselyne Bachelot, το περιστατικό είναι ελαφρύ και η γυναίκα, η οποία μάλιστα είναι επαγγελματίας υγείας, αναρρώνει.

Το σύνδρομο Guillain-Barre (GBS) είναι μια σπάνια παραλυτική νόσος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, στην περίπτωση που συνυπάρχουν σοβαρές πνευμονικές επιπλοκές και προβλήματα στο νευρικό σύστημα.

Κάθε χρόνο, στη Γαλλία διαγιγνώσκονται περίπου 1.700 περιστατικά της νόσου.

Το 1976 οι ΗΠΑ σταμάτησαν το πρόγραμμα μαζικού αντιγριπικού εμβολιασμού, διότι 500 λήπτες του εμβολίου ανέπτυξαν GBS, εκ των οποίων 25% κατέληξαν.

Την εποχή εκείνη, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο οδήγησε σε 1 πρόσθετο περιστατικό GBS ανά 100.000 άτομα.

Η γαλλική κυβέρνηση μετά τον εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας, ξεκίνησε χθες τους εμβολιασμούς στο γενικό κοινό, με πρώτα τα άτομα που έρχονται σε επαφή με βρέφη και τα άτομα με σοβαρά νοσήματα, ιδίως νοσήματα του αναπνευστικού.

Έρευνα τον Οκτώβριο είχε δείξει ότι μόνο το 17% των Γάλλων σκοπεύει να εμβολιαστεί κατά του Η1Ν1.


http://www.tanea.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Loading...