Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Απάτη με παράτυπη έκδοση δελτίων δωρεάν μετακίνησης ατόμων με αναπηρία, που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, διαπίστωσαν οι επιθεωρητές Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Οπως αναφέρεται σε πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, κατά τη διετία 2007 – 2008 σημειώθηκαν σοβαρές παρατυπίες στην έκδοση των δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ στον νομό Κιλκίς.

Ειδικότερα, το 2007 εκδόθηκαν για «δικαιούχους αναπήρους» του νομού Κιλκίς 2.610 πλαστές κάρτες δωρεάν μετακίνησης με το ΚΤΕΛ, με κόστος 355.612 ευρώ, και το 2008 εκδόθηκαν 5.383 πλαστές κάρτες, με κόστος 733.433 ευρώ. Επειτα από εντολή της υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της υφυπουργού κ. Φώφης Γεννηματά, το πόρισμα παραδίδεται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων.

Θέσπιση της Κάρτας Αναπηρίας

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τα μέλη του Δ. Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είχαν χθες στα γραφεία της Συνομοσπονδίας η κ. Ξενογιαννακοπούλου και η κ. Γεννηματά. Οι δύο γυναίκες διαβεβαίωσαν ότι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η στήριξη του αναπηρικού κινήματος αποτελεί προτεραιότητα, αναφερόμενες μεταξύ άλλων και στην ανάγκη θέσπισης της Κάρτας Αναπηρίας και αξιοποίησης των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την υγεία και την πρόνοια.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της ΕΣΑμεΑ παρέδωσαν υπόμνημα με τα πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος που είναι μεταξύ άλλων θέματα πρόσβασης σε υπηρεσίες και δημιουργία δικτύου μονάδων αποκατάστασης.

http://news.kathimerini.gr
13-11-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου